Om oss

Garden ligger nord i Trysil, ved foten av Skardfjellet. De 90 melkegeitene våre produserer den fineste råvare, som vi foredler til mange ulike typer oster i eget gardsmeieri.  Vi tilbyr også kjekjøtt av ypperste kvalitet. Geitekillingene går ute på beite hele sommeren og spiser det fjell og skog har å by på av urter, einer, gress og fjellblomster. Slikt blir det god smak av.
Image

Vår historie

Fjellgarden Bryn er et bureisingsbruk fra 1935 og geiter har alltid hatt sin plass på garden.

Setring og fjellbeite var livsviktig for å få nok fôr til dyrene gjennom hele året. Rømonysetra ligger bare 4 kilometer fra garden og er over 240 år gammel. Geiteflokken går fritt på fjellet hele dagen og beiter på urter, einer, lyng, fjellbjørk, gress og blomster i frisk fjelluft, solskinn og regn. Geitene holder kulturlandskapet vedlike og hindrer gjengroing. Beiteområdet får en naturlig rik planteflora, noe som gir et allsidig og næringsrikt fôr som gir ekstra god geitemelk og ost.

Setergrenda fikk veg i 1958 slik at melka kunne leveres til meieriet, og den gamle tradisjonen med egen foredling av mjølka ble borte. I 2003 stod gardsmeieriet på Bryn ferdig, som ett av de første gardsysteriene i Norge for geitemelk. Siden den gang har all ren råvare av glade geiter og solid mathåndverk stått i sentrum og blitt videreforedlet her på gården. En kortreist matskatt.

Produksjonen i meieriet er allsidig og håndverksmessig. Inspirasjonen er lokal kultur og tradisjon, med en snert av både greske, franske og kypriotiske ostetradisjoner.

Vi har høstet både gull, -sølv og bronsjemedaljer i NM i gardsost.

Image

Bryn Gardsmeieri

Flendalsvegen 2699, N-2420 Trysil

post@brynost.no

+47 99104467

Meny

Følg oss på Facebook

Godkjent gardsmathane
Bryn Gardsmeieri er godkjent Gardsmathane: kvalitets- merket for gardsmat som bygger på håndverk, tradisjoner og lokale råvarer