Om oss
Vår historie
Fjellgarden Bryn er et bureisingsbruk fra 1935 og geiter har alltid hatt sin plass på garden.
Setring og fjellbeite var livsviktig for å få nok fôr til dyrene gjennom hele året. Rømonysetra ligger bare 4 kilometer fra garden og er over 240 år gammel. Geiteflokken går fritt på fjellet hele dagen og beiter på urter, einer, lyng, fjellbjørk, gress og blomster i frisk fjelluft, solskinn og regn. Geitene holder kulturlandskapet vedlike og hindrer gjengroing. Beiteområdet får en naturlig rik planteflora, noe som gir et allsidig og næringsrikt fôr som gir ekstra god geitemelk og ost.
Setergrenda fikk veg i 1958 slik at melka kunne leveres til meieriet, og den gamle tradisjonen med egen foredling av mjølka ble borte. I 2003 stod gardsmeieriet på Bryn ferdig, som ett av de første gardsysteriene i Norge for geitemelk. Siden den gang har all ren råvare av glade geiter og solid mathåndverk stått i sentrum og blitt videreforedlet her på gården. En kortreist matskatt.
Produksjonen i meieriet er allsidig og håndverksmessig. Inspirasjonen er lokal kultur og tradisjon, med en snert av både greske, franske og kypriotiske ostetradisjoner.
Vi har høstet både gull, -sølv og bronsjemedaljer i NM i gardsost.