Våre oster

Geitekillingene går ute på beite hele sommeren og spiser det fjell og skog har å by på av urter, einer, gress og fjellblomster.
Slikt blir det god smak av.
Image

De brune geitostene våre

Laget av myse fra geitemelk og fløte av enten geitemelk eller kumelk. Passer ypperlig på brødmat, kjeks, som kanapeer, i sauser, på vafler, pannekaker eller havregrøt. Begge typene brunost har gull på landsutstillinga for gardsost.

Skardfjell kvit geitost, naturell eller med karve

Skardfjell kvit er en tradisjonell modnet geitost av goudatype laget på pasteurisert geitemjølk. Den er lagret fra to måneder til flere år før den blir lagt ut for salg for å få fram den gode smaken. Smaken er mild og konsistensen er myk, men fast nok til å skjæres med ostehøvel. Nydelig på brødmat, kjeks, som gratinering og på pizza, til salater og tapas. Skardfjell karve har gullmedalje på landsutstillinga for gardsost.

Villroa «Camembert av geitemelk»

Villroa er en mild og ren geitost av camemberttype, som er modnet med hvitmugg. Passer perfekt på ostefat, med brødmat, gjerne med litt honning eller marmelade. Benyttes gjerne i salater, sandwicher, som kanapè eller på pizza. Kan serveres som dessert med varmt multesyltetøy. Lages på pasteurisert geitemelk.

Geta - Fetaosttype

Geta er en salatost av fetatype. Finnes i naturell eller tre spennende varianter med hvitløk, sitronpepper og en med einerbær og pepper. Osten ligger på rapsolje. Passer ypperlig til salat, pai, tapas, som snacks, i omelett, som fyll i bakverk eller på pizza. Lages på pasteurisert geitemelk. 

Gubbost

Gubbost er en smørbar ost som er laget etter gamle lokale tradisjoner. Den kan sammenlignes med gomme. Passer på brødmat, vafler eller som dessert med mjølk eller fløte på. Uten tilsatt søtning.

Prim

Prim er et smørbart brunostprodukt av geitemelk, tilsatt sirup og geitefløte. Smaker nydelig på brødmat, på eplepai eller i havregrøt. 

Kvit Kaprin

Kvit kaprin er en fast ost som ligner på den tradisjonelle hvite geitosten. Istedenfor villmugg på overflata har denne osten en camembertmugg som tilsettes ystemjølka og vokser over hele osten under modning. Smaken blir da forutsigbar med en mild geitesmak. Den lages av pasteurisert melk. Godt modnet ost får en kremaktig konsistens under overflata med en fast kjerne. Nydelig i salat, på pizza eller brødmat, eller tapas.

Ask

Ask er modnet med hvitmugg og rullet i osteaske. Dette gjør den utrolig lekker på et ostefat og selvfølgelig smaksrik og deilig. Osten blir mer smakssterk jo lengre den lagres. Lages på pasteurisert geitemelk

Grill- og stekost

Vår «halloumitype.» Har et høyt smeltepunkt og er nydelig rett på grillen, eller i stekepanna med godt smør. Herlig å panere. Den er nydelig som snacks, som aperitiff eller i terninger i salat. Skal varmebehandles før den spises. Lages på pasteurisert geitemelk.

Biskopkroken

Vellagret goudaost, som minner om parmesan. Fast i konsistens og rives gjerne over gratenger i supper eller på pizza. Lages på pasteurisert geitemelk.

Skjørost

Lages på kumelk. Tradisjonsrik, proteinrik, pasteurisert hvitost, som minner om cottage cheese i konsistens. Passer i salat, på pizza eller sammen med rømmesoll og tradisjonsmat.

Image

Ønsker du å bestille ost fra Bryn?

Vi tar imot bestillinger hele uken og sender gjerne våre produkter til deg.

Bestill våre produkter per e-post post@brynost.no , telefon 99 10 44 67 - eller via vår nettbestilling.

Osten fra Bryn selges også i utvalgte butikker og restauranter i store deler av landet. 

Bryn Gardsmeieri

Flendalsvegen 2699, N-2420 Trysil

post@brynost.no

+47 99104467

Meny

Følg oss på Facebook

Godkjent gardsmathane
Bryn Gardsmeieri er godkjent Gardsmathane: kvalitets- merket for gardsmat som bygger på håndverk, tradisjoner og lokale råvarer
©2021 Bryn Gardsmeieri.
Laga tå glåme